VÅRE TIMETYPER

Våre BaSE™ timer

Dette er vårt eget konsept basert på en helhetlig treningsfilosofi.
BASE™ står for: Balanse, Styrke & Energi. Disse timene kjennetegnes av et roligere tempo, er skadeforebyggende og en god base for all videre trening. Alle instruktørene våre er kvalifiserte innenfor sitt felt og de fleste har også dansebakgrunn. Dette gjør at vi har en allsidig og helhetlig tilnærming til trening med et variert tilbud. Vi er opptatt av helsefremmende og skadeforebyggende trening, riktig teknikk og god kroppsholdning. Et effektivt treningsmønster er et allsidig treningsmønster, og hos oss får du alt på et sted. Ved å kombinere våre BASE™-timer med konsepttimene vil du få maximal effekt av treningstiden din.

BaSE™ Core
Dette er skånsom og rolig styrketrening på matte, med kjernemuskulaturen i fokus. Timen bygger på Pilates prinsippene. Dette er skadeforebyggende og er en god base for all trening. Ved å bevisst fokusere på den innerste muskulaturen som stabiliserer og bærer skjelettet vårt, vil vi lettere kunne jobbe funksjonelt og skadefritt også ved andre typer trening. På timen øker vi kroppsbevissthet gjennom bevisst bruk av pust og spesifikk bruk av ulike muskelgrupper. Gjennom et rolig og kontrollert fokus på dette skapes nye forbindelser mellom muskelbruk og hjernen. Slik får du bedre kontakt og øker evnen til å bruke holdningsmusklaturen vår på en hensiktsmessig måte.

BaSE™ Flyt
Dette er en time som er utarbeidet av Anette Meiltoft etter at hun såg behovet for en treningstime med særlig fokus på kjernemusklatur og skadeforebyggende bevegelsesmønstre. Dette var den første BaSE timen her på Treningsverket. Timens innhold er dynamisk og integrerer pust og strekk i bevegelsene. Hovedfokuset er å opparbeide en god kroppsholdning gjennom arbeid med kjernemuskulatur, balanse, styrke og strekk. Vi jobber med styrkeserier i ca 40 min og 15/20 min med fokus på smidighet/bevegelighet. Her trener vi uten sko og bruker matte.

BaSE™ Bosu:
Dette er balanse- og styrketrening som foregår ved hjelp av en bosu ball. Timen bygger seg opp energimessig og lar deg få utforske og utfordre deg med ulike bevegelser på og med bosu. Bosu ballen er et supert treningsmiddel, og timen tar sikte på å gi deg en helhetlig og variert innhold, der styrke av spesielt kjernemuskulaturen er viktig. Denne timen passer for alle, også for de som har plager med rygg og knær. Her trener vi uten sko.

BaSE™ Yoga
Timen er inspirert av ashtanga yoga med faste sekvenser og posisjoner som gjentas. Timen har et rolig tempo der pust og bevegelse henger sammen. Yoga er trening for både kropp og sjel og timen avsluttes med avspenning. Her trener vi uten sko.

BaSE™ Puls & styrke
Denne timen er for deg som er nybegynner hos oss og som ønsker å komme i gang med trening. Timen legger fokus å gi deg økt kardio og styrketrening uten mye trinn og kompliserte øvelser. Kom som du er! Vi bruker sko på denne timen. Er du danseforesatt? Da er denne treningstimen super for deg som har ditt barn på dansetime samtidig!


Konsepttimer

Piloxing®
Er en en non-stop cardio-fusion av stående pilatesinspirerte øvelser, boksing og dans.
Timen inneholder det siste innen treningsforskning og fitnessteknikker for å forbrenne maximum kalorier, bygge lange muskler og forbedre utholdenhet. Programmet er unikt i sin måte å blande kraft, fart og bevegelser til boksing med pilatesteknikkens styrke og fleksibilitet. Piloxing-teknikken suppleres også med vekthansker for å ytterligere få tak i arm-og ryggmuskluator og for å maximere cardiovaskulær helse. Legg til enkle og morsomme dansetrinn og du har en «muscle- toning, fat-burning workout that will make you feel physically and mentally empowered!»

Dette er timen for deg som vil ha full treningseffekt, uten for mye trinn og koordinasjon, til inspirerende musikk. Avsluttes med styrke av mage og bakside på matte. Valgfritt om man ønsker å bruke sko eller barbeint. Piloxing hansker koster kr 225,- og kan bestilles på mail til oss.

Zumba®
Er perfekt for alle som liker bevegelse og dans! Det er et verdensomspennende treningskonsept som kombinerer de latinske rytmene som salsa, merengue, cumbia, reggaeton m.fl, i tillegg til innslag av andre internasjonale dansestiler. Zumba®-klassen blander lavintensitet og høyintensitetsbevegelser som gir deg en total treningsøkt. Men når dette skjer til den herlige latin- og verdensrytme musikken, vil du raskt forstå hvorfor Zumba® ofte kalles for trening i forkledning. En super effektiv og morsom time! På denne timen bruker vi sko med lite mønster i sålen for mindre friksjon ved vridninger og twist med bena. «Turn point» i sålen under forfoten er også å anbefale.

STRONG by Zumba®
Er timen for deg som liker puls og styrke. STRONG by Zumba® kombinerer kroppsvekt, muskelkondisjon, kardio og plyometrisk/eksplosiv trening. Timen har kun sin egen originalmusikk som er spesielt designet for å matche hver eneste bevegelse. Musikkdesignet gjør at hver knebøy, hvert utfall, og hver burpee blir en lek, og den driver deg fremover så du klarer å gjennomføre den siste repetisjonen og kanskje enda fler. I løpet av en økt med STRONG vil du brenne kalorier samtidig som armer, ben, mage, rygg, og kjerne blir sterkere. Plyometriske eller eksplosive bevegelser som høye knær, burpees og jumping jacks blandes med isometriske bevegelser som utfall, knebøy og kickboxing. Hver time inneholder fire bolker der tre gjennomføres stående og en på matte. Vi bruker sko med god demping på denne timen.

Krønsj®
Er timen for deg som liker kondisjonstrening med bevegelse og musikk! Krønsj timene engasjerer hele kroppen og hjertet gjennom spennende bevegelsesvariasjoner. På timen jobbes det med naturlige bevegelser i kroppen som henter styrke fra kjernen og gir kroppen nye utfordringer. Timen flyter gjennom rommet samtidig som den utfordrer vår koordinasjon. Den gode flyten og musikken gir bevegelsen fart og full effekt. En inspirerende og energisk time, som avsluttes med en styrkesang, strekk og avspenning. Sko med god demping anbefales.

Catslide®
Prinsippene for trening med Catslide er så enkle at de passer for alle. Catslide er en styrkeøkt som utfordrer hele kroppen, men aller mest den viktige kjernemuskulaturen. Øvelsene er såpass tøffe at det gir kondisjonsutbytte også. Du bruker kroppstyngden din som belastning og kontrollerer hvor tungt du jobber ved å skli kortere eller lengre ut fra utgangspunktet. Du kan enkelt øke belastningen når du blir sterkere. Catslide er en morsom, effektiv og komplett treningsform som gir raske resultater. Valgfritt om man ønsker å bruke sko eller være barbeint.

SOMA MOVE®  Dette er en super time for hele kroppen og passer for alle. Den utfordrer deg på kondisjon, styrke, spenst, balanse, bevegelighet og koordinasjon. Samtidig har den en flytende og myk tråd gjennom det hele. SOMA betyr kropp på gresk og beskriver enkelt fokuset for timen: Kroppen i bevegelse. På timen guides du gjennom ulike bevegelsesmønstre som hjelper deg til å trene hele kroppen. Vi bruker matter og jobber barbeint på denne timen.


Andre timetyper

Step Styrke
Er en tøff styrketime for deg som har trent litt fra før. Vi bruker stepkasse og styrkestang i intervaller gjennom hele timen som gjør at økten blir hard og effektiv. NB! Vi har kun 15 styrkestenger til denne timen, men Susanne tilpasser med frivekter dersom timen blir veldig full.

Crosstraining En effektiv økt for hele kroppen der vi jobber på ulike stasjoner med ulikt utsyr. Stasjonene utfordrer deg vekselsvis på kardio og styrke. En utrolig motiverende økt med en dyktig instruktør, og drivende musikk! Timen starter med en felles kort oppvarming før man velger en stasjon å starte på. Arbeidstid pr stasjon er mellom 20-45 sekunder. Stasjonene gjennomføres ca 2-3 runder pr time avhengig av antall stasjoner. Denne timen vil få deg i form raskt på en morsom og effektiv måte. Passer for alle. Vi bruker sko.

Puls 30  Denne halvtimen tar deg med på en effektiv kondisjonstopp. Du får fort opp pulsen i kroppen for å kunne ha fokus på styrketrening etterpå. Vi beveger oss til fengende musikk.

Løpsstyrke 30 Lei av å få strekk og være skadet? Denne halvtimen tar deg med på en skadeforebyggende og en prestasjonsfremmende styrketrening sånn at du tåler mer når du nå skal finne frem løpskoene igjen.

Mage/rygg 30 Hvis du trenger mer styrke i mage og rygg er dette den perfekte halvtimen for deg! Økten fokuserer på mage og rygg styrke i forhold til løping men er også effektiv for deg som ikke løper!


Fredagsmiks Har du lyst til å innta helgen med en deilig dose endorfiner? Da bør du komme når Treningsverket har fredagstimen sin. Hver uke kl 17.35-18.35 vil instruktør Camilla Haugo eller Mira Hopland ta deg med på en time med fokus på kardio, styrke og bevegelsesglede. Timetypen varieres- følg med på egen timeplan oversikt.

Lørdagsmiks
Timene på lørdager rullerer mellom ulike instruktører med ulike gruppetimer. Se egen timeplan for dette.


Jazz Voksne (Samarbeid med Danseverket)
Jazz Voksne er et kurs i regi av Danseverket, og timen krever at du melder deg på i forkant av semesterstart. Kurset følger Danseverkets timeplan og man melder seg på for hvert «skoleår». Les mer om danseverket her.

Første halvdel av timen vies til ulike øvelser som opparbeider kroppsbevissthet, koordinasjon, grunnteknikk, styrke og bevegelighet. Her er det trening og bevisstgjøring av tekniske – og fysiske ferdigheter som fokuseres. Andre del av timen inneholder mer sammensatte øvelser og trinnelementer der koordinasjon, dynamikk, bevegelseskvalitet, flyt, personlig uttrykk og stilforståelse er i fokus. Det brukes variert musikk som spenner fra jazz, musikal, pop, disco, electronica og hip hop.
Meld deg på dette kurset ved å trykke her

PS! Husk at du som kunde hos Treningsverket får 10% avslag på kursavgiften til Jazz Voksne. Send mail til Danseverket for mer info: post@danseverket.no.

Street Voksne (kortkurs i samarbeid med Danseverket)
Street voksne er et dansekurs i samarbeid med Danseverket i Nittedal som arrangerers i bolker på høsten og våren. Man melder seg på via Danseverket nettside HER.

Dans deg inn i 1-2 av de ulike stilene som fins i hiphop/street kulturen. Dansestilene vi jobber med er hiphop, house, waacking, vogue eller break. På dette kurset lærer du basetrinn fra hiphop eller house sammen med innslag fra de andre stilene nevnt over. Deretter fokuseres det på en koreografi som man jobber med gjennom hele kurset. Pedagogen legger opp til masse danseglede og mestring samtidig som man har det gøy ved å bli kjent med kulturens stiler og musikk. Kurset passer for både menn og damer og har et åpent nivå med fokus på nybegynnere.


Susannes Trening sine timer

Susannes Trening holder til hos oss på Treningsverket med eget treningsrom innerst i lokalet. Ønsker du å delta på timer som er tilrettelagt for Godt voksne eller bli med på en løpegruppe sender du en forespørsel til Susanne om dette på mail: susannestrening@gmail.com. Susannes Trening har også en egen facebookside du kan besøke: her

Godt voksne balanse (60 min) Balanse, kondisjon og styrke trening på Bozu ball.

Godt voksne trening (60 min) Inneholder 30 min kondisjonstrening med gladlynt musikk med enkle trinnkombinasjoner. Påfulgt av 30 min styrke med vekter,strikker og sklimatter.

Godt voksne styrke (60 min) Vi varmer opp på step’en med enkle trinnkombinasjoner og benytter oss av step og styrkestenger.